2015. június 22., hétfő

Tree Potatoes: 11 Types of Parents

Sziasztok! :)

Új videót hoztam ma, a címe 11 Types of Parents, vagysi A szülők 11 típusa a Tree Ptatoes-tól.

A videót a képre kattintva érhetitek el:

A Tree Potatoes egy szngapúri videós csapat. 3 alapítótagja Aaron Khoo (Djehuty), Janice Chiang (Foxy) és Elliot. Ők hárman eredetileg a Wah!Banana tagjai voltak, de miután úgy érezték, hogy a rengeteg munka, mait a videókba fektetnek, végül csak a Garenának (a Wah!Banana tulajdonos cége) hoz profitot, úgy döntöttek, saját csatornát alapítanak, ahol ők irányítanak, és ami a sajátjuk. Eredetileg Three Potatoes-nak akarták nevezni magukat, de ez a név már foglalt volt, így jött a Tree  Potatoes. Később csatlakozott a csapathoz Clifford és Zhen Jie. Vicces videóik nagyon népszerűek, általában "listázós" videókat csinálnak. 
Jelenleg 301.000 feliratkozóval büszélkedhetnek, legnépszerűbb videójuk a majd' kétmilliós nézettséget számláló How To Pick Up Girls (Hogyan szedjünk fel lányokat), amiben a Wong Fu Productions tagjai vendégszerepelnek. 

Érdekesség #1: a szingapúri Youtube-ozást ők kezdték el "terjeszteni" a Wah!Bananával (a WB még most is Szingapúr legnépszerűbb csatornája), és ők hozták divatba a listázós videókat is az országban.

Érdekesség #2: a videó nyelve "singlish", vagyis szngapúri angol. Ezt a nyelvet beszélik egymás között a szingapúriak, ami végül is angol, de kevernek bele kínai és maláj szavakat, és a hangsúly, szórend is ezekhez a nyelvekhez hasonló. Tipikus singlish dolog például a mondatvégi "lah", ami egyfajta indulatszó, és kb. bármit ki tudnak fejezni vele, jelentése a mondat többi részétől és a hangsúlytól függ. Itt egy mókás videó, ami ezt jól szemlélteti. :D




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése