2015. március 21., szombat

Hogyan töltsek le doramákat?

Sziasztok! :)
Ezúttal nem újabb feliratot hoztam, hanem egy kis útmutató, hogy honnan és hogyan lehet sorozatokat letölteni. Ennek oka egyszerűen az, hogy nagyon sokan mondják, hogy nem tudnak letölteni, ezért inkább online nézik a sorozatokat (amivel persze nincs baj, hacsak a fordító engedélye nélkül kerül fel a sorozathoz a felirat). 
Igyekszem nagyon részletesen leírni, hogy mindenki számára érthető legyen, de ha valami nem egyértelmű, nyugodtan kérdezzetek! :)

Alapvetően kétféleképpen tudunk letölteni: közvetlenül és torrenttel. Mindkét letöltési típust leírom, és azt is leírom, hogy én általában milyen oldalakról töltök le, mik váltak be.

1.)  Direkt/közvetlen letöltés 

Nem kell hozzá semmilyen más program, pár kattintás, és az internet-sebességünktől függő gyorsaságban lejön a sorozatunk.
Általam használt oldalak:
Doramax264.com
icDrama
Ezenkívül a Mega és hasonló megosztókra feltett sorozatok letöltése is direkt letöltésnek minősül.

Nézzük meg a letöltést egy példán keresztül! Amit szeretnék letölteni: Kill Me, Heal Me. A Doramax264-ről fogom leszedni.

1. Megnyitom az oldalt.
2. Megkeresem az oldalon a sorozatot. Ehhez használhatom a keresőt vagy a betűrendes listát. Én inkább a listából való kikeresést ajánlom.
Szóval rákattintok a keresett sorozat címének kezdőbetűjére:

3. Kikeresem a letöltendő sorozatot a listából:





4. Miután megnyitom a letöltendő sorozat linkjét, ellenőrzöm, hogy hardsub (égetett) vagy softsub (letöltős) felirat van a sorozathoz. Ez azért fontos, mert ha égetett felirat van a videón, az nagyon zavaró lesz, amikor hozzá társítjuk a magyar feliratot is. Szóval fontos, hogy softsub legyen. (Sok oldalon RAW jelölésű videókat találunk, ez is megfelel nekünk, mert nincs rajta felirat.)

5. Ha ez megvan, legörgetek a letöltési linkekhez ("Download links"):

6. Kiválasztom a számomra szimpatikus letöltő linket. Általában kétféle videó van fent: 540p-s és 720p-s. A különbség a kettő között: a 720p-s jobb minőségű, de nagyobb helyet foglal, emiatt kicsit lassabban is jön le, míg az 540p-s rosszabb minőségű, de kisebb, gyorsabban töltődik. Én most egy 720p-s linket választok.

7. El is indítom az 1. rész letöltését:



8. Az ezután megjelenő reklámoldalt továbbléptetem a "Skip Ad"-re kattintva, miután a lejár a visszaszámlálás (ez oldaltól függően általában 5 vagy 10 másodperc). Más oldalakon másfajta reklám jelenhet meg, ilyenkor mindig "Skip Ad", "Continue As a Free User" vagy "Free Download" gombokat keressük.

9. A reklámoldal után megjelenő linkek közül kiválasztunk egyet, én az uploaded.net-et választottam:

10. Ezután is a "Free Download"-ot válasszuk:



11. Ilyenkor megint várnunk kell, általában 30 vagy 60 másodpercet. A menetközben megjelenő reklámablakokat zárjuk be. Amint letelik az idő, vagy magától elindul a letöltés, vagy nekünk kell a "download"-ra kattintani. Ha az oldal ellenőrző kódot kér, írjuk be. Ha mindent jól csináltunk, a letölteni kívánt sorozatunk már töltődik is. :)

2.) Torrentes letöltés

Ha ezt a letöltési módot választjuk, akkor szükségünk lesz egy kliensprogramra. Én uTorrentet használok, ami innen letölthető. A program használatáról és úgy általában a torrentezésről itt találtok infókat, úgyhogy erre nem is térnék ki. 
Általam használt oldalak:
AsiaTorrents.me - szinte minden fent van, igazi kincsesbánya. Hátránya, hogy csak meghívóval lehet regisztrálni, de ha ismerünk más dorama-nézőket, akkor kérhetünk valakitől meghívót (pl. a FB-os Doramafan csoportban mindig akad olyan ember, aki tud küldeni).
KickassTorrents - nem kifejezetten dorama-oldal, de ide is sokat töltenek fel.
Nyaa Torrents - itt inkább japán sorozatok és animék vannak, de a megszűnt D-Addicts helyett néhányan koreai doramákat is töltenek fel.

Maradjunk az előző példánál, a Kill Me, Heal Me-nél, amit a Kickass-ről fogok letölteni.

1. Megnyitom az oldalt, beírom a keresőbe a sorozat címét:



2. A megjelenő letöltési lehetőségekről a jobb oldalon találunk több információt (méret, fájlok száma, mikor töltötték fel, seederek, leecherek). Ami talán ismeretlen lehet: seeder=feltöltő; leecher=letöltő. Minél több a seeder, annál gyorsabban jön le a letölteni kívánt tartalom.

3. Ezután kiválasztom a nekem szimpatikus letöltést. A sorozatok általában felkerülnek egyben és részenként is. Én most egy teljes verziót választottam:















4. Ezután kattintsunk a "Download Torrent"-re, majd a letöltődött fájlt nyissuk meg a kliensprogrammal.















5. A megnyíló ablakban kiválaszthatjuk, hogy pontosan melyik fájlokra van szükségünk (pl. ha a fájlok között vannak zenék, képek, amikre nincs szükségünk, ott szüntessük meg a kijelölést). Kiválaszthatjuk, hogy hová szeretnénk letölteni a sorozatot, és akár át is nevezhetjük. Végül katt az "OK"-ra, és indul is a letöltés. :)
















~Fontos!~ 
A letöltött torrentet mindig töltsük vissza legalább 1.000 arányig! Így tudják majd mások is letölteni. A regisztrálós oldalakon (pl. AsiaTorrents) kizárással járhat, ha az arányod 1 alá csökken, de a "szabad" oldalakon is illik visszatölteni. Nekünk sem esne jól, ha az általunk letölteni kívánt sorozat fél év alatt jönne le, mert kevesen seedelik...
Utorrentben itt látjátok az arányt:













Remélem, hasznos volt ez a bejegyzés számotokra, és most már azok is tudnak letölteni, akik eddig nem tudták, hogyan kezdjenek neki. Ha kérdésetek van, írjátok meg kommentben, és igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni. :)


12 megjegyzés:

  1. Köszönöm a segitséget remélem sikerülni fog a letöltés .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Ha valami nem menne, kérdezz bátran! :)

      Törlés
  2. Az ilyen kérés nélküli segítségeknek köszönhetően, már nem látogatok online oldalakat (kivéve a viki-t). Ebben a segédletben is találtam számomra új információkat! Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, örülök, hogy tudtam új infókkal szolgálni. :)

      Törlés
  3. Köszönöm kedves Lidia nagyon hasznos tanácsokat adtál,ázsia torenten sikerült egyszer regisztrálnom de még sem merem használni nem megy ez a vissza töltös dolog nekem. szeretem letöltve nézni a sorozatokat mert a VLC-vel nézem és itt tudok betüméretet növelni ami nekem nagyon jó mert tv re viszem és ott sokszor aprók a betük amiket adnak a filmhez,szóval ha még is Vikin néznék valamit szinte mindig azt irja ki hogy sajnálom a videot törölték ez nálam lehet hiba vagy másoknál is igy van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést a kései válaszért, nem volt mostanság túl sok időm ere járni.
      A visszatöltés annyiból áll, hogy a letöltött sorozatot nem szabad letörölni még egy darabig, és a kliensprogramot futtatni kell, mint a letöltésnél.
      A Vikin két oka lehet annak, hogy a videó nem található: 1.) Nincs megvásárolva a licenc Magyarországra. Ilyenkor nem lehet mit tenni, bár vannak rá nem legális módszerek. 2.) Nem hivatalosan került fel a videó. Vagyis valaki feltett egy sorozatot, amire a Vikinek nincs licence. Mivel a Viki legális oldal, ezért előbb-utóbb ezeket a feltöltéseket törlik.

      Törlés
  4. Szia.Nagyon jó hogy leírtad ezeket a dolgokat!Én kb 3éve nézek doramákat és rengeteget kínlódtam amíg megtanultam letölteni a sokféle letöltést,figyelmen kívül hagyni a sok reklámot és video letöltő oldalt
    keresni.Némelyik oldalon hiába van fenn a sori nem passzol hozzá a felirat. amit lehet párhuzamosan tölteni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igen, kell hozzá némi gyakorlás, mire sikerül bezárni minden reklámot. Később még szerintem fogok írni a témáról, ahol majd kitérek a feliratokra is, hogy az ilyen gondok is elkerülhetőek legyenek.

      Törlés
  5. Köszönöm ezt a hasznos útmutatót !
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! :) Köszönjük, viszont kívánom!

      Törlés
  6. Szia, nem tudnál meghívót küldeni az AsianTorrents.me oldalra?

    VálaszTörlés
  7. Sajnos nem tudom hogy kell küldeni . Sajnos letölteni se tudok . Szia

    VálaszTörlés